KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Osiągnięcia

Uczennica klasy 2g finalistką OWoPiŚW

Weronika Lamenta , uczennica klasy 2g, została finalistką 62 edycji Olimpiady Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

Uczennice naszej szkoły: Julia  Kaśnicka  z klasy  IIc  i Katarzyna Nowakowska z klasy 1b zostały zaproszone do udziału w międzynarodowym projekcie edukacyjnym  Partnerships  for  Pathways  to  Higher   Ed u cation  and Science Engagement in  Regional &nbs...

Drużyna "Nieobliczalnych" z klasy 3b w składzie: Jan Grabiński, Maciej Płuciennik, Marek Janaszkiewicz, zdobyła III miejsce w konkursie "Matematyka w mistrzowskim stylu" zorganizowanym w kwietniu 2021r. przez Politechnikę Łódzką. Serdecznie gratulujemy!...

Kacper Rogósz , uczeń klasy 2d, zajął I miejsce w konkursie filmowym organizowanym przez XXVI Liceum Ogólnokształcące w Łodzi w ramach XXV edycji Festiwalu Ekspresji Twórców Amatorów.  Link do nagrodzonego filmu Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

Aleksandra Jakubiak , uczennica klasy 2a, uzyskała I miejsce w konkursie tanecznym organizowanym przez XXVI Liceum Ogólnokształcące w Łodzi w ramach  XXV edycji Festiwalu Ekspresji Twórców Amatorów.  Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

Uczeń klasy 3c finalistą OWoPiŚW

Krzysztof Malinowski , uczeń klasy 3c, został finalistą 62 edycji Olimpiady Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

Uczeń klasy 2e laureatem Olimpiady Geograficznej.

Michał Mielczarek,  uczeń klasy 2e, został laureatem 47 Olimpiady Geograficznej. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

Uczennica 3a finalistką LI OLiJP

Aleksandra Marczak, uczennica klasy 3a, została finalistką 51. Olimpiady Literatury i Języka Polskiego. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

Uczeń 2f finalistą OJN

Viktor Bernhard, uczeń klasy 2f,  został finalistą 44.Olimpiady Języka Niemieckiego. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...