KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Hymn szkoły

Hymn Młodzieży XXI LO im. B. Prusa w Łodzi

muzyka: mgr Janina Golańska

słowa: mgr Lilianna Rodewald

 

MARSZ PO SZCZĘŚCIE

 

Oto apel do wszystkich, którym człowiek jest bliski-

W samotności żyć przecież niełatwo.

Droga nie jest daleka, cel nasz szczęście człowieka,

Przed młodością jest zawsze zielone światło.

 

Przybądź więc przyjacielu,

dzisiaj jest nas już wielu,

Podnieś głowę, rozwesel twarz smutną.

Gdy ze światem się zmierzysz,

To od Ciebie zależy

Jakie będzie to twoje jutro.

 

Siły mierz na zamiary, niech nie braknie Ci wiary,

Gdy wstrzymywać cię będą złym słowem, złą mową.

Przeciwności łam w marszu, silne dłonie wystarczą,

Gdy kierujesz się sercem i głową.

 

Bądź radosny, wesoły,

Niechaj patron twej szkoły przewodnikiem ci będzie na drodze.

Niech ci będzie ostoją, mieczem, tarczą i zbroją,

Niechaj będzie najlepszym twym wodzem...

 

Muzyka do hymnu - otwórz plik mp3